hits
Info Malerier Keramikk Under arbeid Foto Diverse Hjem

21:18 | 11.01.2018

Ferdig eller ei? Hm....

Da har jeg kommet en del lengre på gaven til min sønn. Maleri av en karakter fra Dark Souls, Lord Cinder, med fotoreferanse ( størrelse A4) hentet fra nettet, fant ikke kunstneren. Akvarell på et 50 x 70 cm ark. 

Og nå lurer jeg på om jeg er ferdig. Derfor har jeg hatt en pause fra maleriet i noen dager. Og jeg er fortsatt usikker på om mer skal gjøres.....får bare vente litt til, da.

Sånn ser maleriet ut akkurat nå.

21:57 | 25.10.2017

Et skikkelig tungt "lerret"

 

Svogeren min ønsker seg et maleri på en stein til fødselsdagen sin.  Som betaling har jeg fåttt flere runde,og flotte steiner fra rundt 30 cm og oppover til meg selv. Jeg gleder meg til å male på dem. Jeg har litt prestasjonsangst når jeg skal male til andre. Så jeg har øvd før jeg starter på "bestillingen" som er bilder at tre høner på en stor stein.  Det var gøy å male, har prøvd det før, på mindre steiner. Det var mye bedre med et større "lerret". Steinen på bildet veier 12,7 kg, er 30 cm, og jeg er ikke ferdig med alt ennå. 

 

22:51 | 27.09.2017

Et nytt maleri under arbeid

Jeg er visst hektet på å male måker for tiden. Jeg synes de ofte er sære og morsomme og er derfor fine motiver for et maleri. Det er en akvarell som blir til på et 24 x 30 cm ark.

20:00 | 13.09.2017

Veggskulpturer i keramikk, prosessen

Starten. Jeg lagrer ofte søstre, særlig hvis de skal på utstilling, for å være sikker på at noen overlever brenning.

Kommet litt videre, nesten ferdig med utformingen.

Her er de ferdig formet, og skal tørke helt før de blir brent første gang. (råbrann)

Slik ser de ut etter råbrannen.

Her har jeg tatt på oksid og glasur, og nå er de klar for å brennes en gang til.

#keramikk #skulptur  #kunst #glasur #oksid #underarbeid #leire

Hipp,hurra! Alle kom gjennom hele prosessen uten å bli ødelagt. Skulpturene er 33 cm lange og det er feste på baksiden på  slik at de kan henges på veggen. Damen til høyre har fått et nytt hjem.

11:06 | 13.09.2017

Mitt evighetsprosjekt

#keramikk #skulptur  #byste #kunst  #leire

Her er mitt evighetsprosjekt. En skulptur i keramikk som jeg startet på for lenge siden og har glemt ut  mange ganger. Jeg var rett og slett lei av å lage yndige ting og ville lage noe helt annet. Jeg begynte på henne for et par år siden. Jeg pakker henne godt inn i flere lag med plastikk for at leiren ikke skal tørke ut. Men plast er ikke helt tett, så jeg har måttet pakke skulpturen inn med våte filler og så plast med jevne mellomrom, for at leiren skulle bli mykere og bedre å jobbe med. Skulpturer må holes ut slik at de ikke blir ødelagt under tørkeprosessen. Det som er ytterst tørker først , og krymper. Hvis ikke skulpturen er hol, vil det som er i midten tørke sist og være størst, og yttersiden sprekker. Noen ganger må skulpturen deles opp for å få til å hole den nok ut. Og etterpå settes den sammen igjen. Det må gjøres på riktig måte, ellers så kan skulpturen falle fra hverandre i  skjøtene under brenning. Det ser ganske rart ut når en skulptur deles opp og holes ut og det blir en del morsomme bilder ut av det. Når denne skulpturen blir ferdig vet jeg ikke.