hits
Info Malerier Keramikk Under arbeid Foto Diverse Hjem

00:46 | 10.02.2018

Jeg er stolt av meg selv

Jepp, det er jeg, og det synes er helt greit. Det er fordi jeg har begått noen skulpturer som ble bedre enn jeg trodde..  Det er keramikk, en slags alufolie ved/brenning begått i vedovn. Søk på alufoil saggarfiring  på google for nærmere info. Det er en mulighet som jeg nettopp har oppdaget på grunn av at jeg er medlem i en keramikkgruppe på Facebook. Medlemmene der er hovedsaklig fra USA, og veldig hjelpsomme og kunnskapsrike.

Og nå er jeg hektet på denne nye teknikken. Skulpturen til høyre ble solgt før jeg fikk sukk for meg. Skulpturen ble sendt pr. post og jeg fikk beskjed om at den var kommet hel fram og at mottaker var veldig fornøyd.

Ellers har jeg fått en del spørsmål av pris fra mennesker som ikke vil betale det jeg vil ha. Å lage en skulptur med et ansikt som ser bra ut tar tid, og tid er penger. Utgifter til materiell og bruk av spesialutstyr (ovn og slitasje) er også en ting å ta i betraktning.  I tillegg er dette en original, som det ikke finnes andre akkurat like utgaver av. Folk betaler gladelig for trykk som det ofte finnes rundt et par hundre like av, både som glicee, GDA og konvensjonelle teknikker. Så dette er det ingen logikk i. Sånn er det med kunnskapsløshet. Uansett, så er det fantastisk å oppdage nye og spennende ting innenfor kunstverdenen.

De to skulpturene til venstre er 45 cm, mens de andre er ca. 30 cm

#keramikk# #kunst# #skulptur#

 

 

 

 

23:28 | 02.01.2018

Keramikkf*nskap!

I 2017 har jeg brukt mye tid på ergre meg over ting som har skjedd i keramikkverdenen. 

Nå kommer klagesangen, skroll ned til bildene hvis ikke du vil lese om alle viderverdighetene, det er til å bli matt av.

Året startet med at jeg hadde en avtale med en person om å kjøpe en brukt keramikkovn om en måneds tid senere når jeg hadde skrapt sammen litt penger. Det gikk fortere enn jeg trodde, og da jeg tok kontakt med personen, hadde hun allerede solgt ovnen til noen andre. Hun hadde ikke tro på at jeg ville klare å få penger.  Hva med å høre om jeg skulle ha ovnen før hun solgte den til en annen.? Jeg ble forbannet og skuffa, og det fikk hun beskjed om.

Ellers fikk jeg låne en ovn på en skole i nærheten, det fungerte fint en stund. Men så trengte den reperasjon og jeg skulle få beskjed når det var gjort.  Ettter mye venting og et par henvendelser uten svar var tålmodigheten min slutt, og jeg hentet den ubrente keramikken som jeg hadde fylt ovnen med, for jeg hadde ikke fått på forhånd beskjed om at den var ødelagt. Personen som pleide å skru på ovnen, sa at keramikken bare kunne bli i ovnen til den var blitt reparert.  Keramikken stod der og ventet i nesten et halvt år.

Jeg går på et evighetskurs i keramikk og brenner keramikk sammen med andre, og har opplevd at ting som andre har laget sprenges under brenning og ødelegger mine ting. Og det er selvfølgelig slikt som er planlagt til utstilling. Ellers pleier kursgjengen å rakubrenne på forsommeren, men i år ble det ingenting av, så nå har jeg glaserte ting som har stått i et halvt år. På toppen av det hele var kursovnen i stykker samtidig som låneovnen. Ingenting av den keramikken som var planlagt til utstilling februar var klar. Heldigvis maler jeg, og hadde andre ting som kunne stilles ut. Endelig ble kursovnen reparert og i orden. Hipp hurra!

Rett før sommeren fikk jeg tak i en annen brukt ovn, men jeg har ikke fått strøm til den ennå. Trenger en ny kurs tilsluttet en 20A sikring og koster penger. Men rom har jeg til den, så nå sparer jeg.

Noen måneder senere kontaktet jeg en dame på finn som skulle selge ovnen sin for en billig penge. Det var en litt større ovn, og hun bodde ikke langt borte.  Vi avtalte tidspunkt da jeg skulle komme. Men så måtte jeg kjøre datteren min til lege for hun var blitt syk. Da jeg villle avtale ny dag, ville damen ikke selge ovnen likevel.  Min vanlige flaks...

Året ble avsluttet med en hjertet-  i- halsenopplevelse da kursholder sa at sikringen var gått under glasurbrenning, og hun var usikker på om ovnen var kommet opp i høy nok temperatur. For der hadde jeg selvfølgelig en engel som en person skulle kjøpe hvis hun likte resultatet. Damen har vært på besøk i atelieret mitt og forklart hvilket utseende engelen skulle ha.  Jeg sa til henne at jeg ikke visste når engelen var ferdig. Det kunne gå lang tid for jeg hadde ikke ovn selv,  Egentlig pleier jeg ikke å ta i mot bestillinger, synes det er greiest med "hva du ser er hva du får". Det så lett med feiltolkninger av hva kunden vil ha. Da kan en risikere at kunden føler seg nødt til å kjøpe noe som ikke er slik h*n så for seg. Eller så kan en risikere å bruke masse tid på noe som kunden ikke kjøper likevel. Å lage engler liker er noe jeg ikke liker.  Vingene blir jeg aldri fornøyd med, synes de blir et fremmedelement, og er ikke særlig interessert i å bruke tid på slikt. Men jeg gjorde et unntak. Jeg tok kontakt med kunden da engelen var ferdig, og fikk beskjed om at hun trodde jeg hadde glemt henne ut. Derfor hadde hun kjøpt en skulptur hos noen andre.

Men her er litt av siste fangst fra siste brenning. Og kommer jeg ikke i orden når det gjelder keramikkverdenen snart, hopper jeg av til maleverdenen, og blir kun der. Det er mye fredeligere og forutsigbart, for der er det jeg som bestemmer prosessen helt fra start til slutt.

Keramikk, steingods 33 cm.

Keramikk, steingods 33 cm.

Keramikk, steingods 34 cm.

Keramikk, steingods 34 cm.

Keramikk, steingods 34 cm.

#kunst#keramikk#skulptur# #frustrasjon#

 

22:44 | 19.09.2017

De knuste tingene blir gaver til meg selv

Av og til går ikke ting som planlagt. slik som med denne skulpturen. Jeg hadde gjort noe feil da jeg formet den, og derfor sprakk det av biter under første brenning. Jeg limte bitene på og malte forsiktig skupturen med akrylmaling, og hadde på en forsegling slik at malingen skal holde seg. Det var noen som mente at jeg skulle kalle slike skulpturer for lysgudinner,siden de holder lys. Et godt navn, synes jeg.  

#keramikk #skulptur #leire #kunst

19:43 | 19.09.2017

Mer blå keramikk

Jeg må bare innrømme det, jeg er veldig  glad i blått. Denne skålen har fått seg et navn, nemlig "Jabba the hut". De som har sett "Star Wars" vet hvordan den karakteren ser ut.  Synes den har visse likheter. Skålen er laget i steingodsleire og er 11 x 17 cm.

#keramikk #leire #skål #kunst

02:18 | 17.09.2017

Når kveldene blir mørkere

Når kveldene blir mørkere tenner jeg lys. Disse skålene i keramikk ble fine med tente telys oppi. De er laget av en jernholdig steigodsleire, og det gjør at lyset blir varmt. Størrelse 9 cm.

Skålene er håndlagede av meg og til salgs.

#keramikk #telys #skåler #leire #steingods

01:03 | 17.09.2017

Rakubrent keramikk

Rakubrenning er en spennende teknikkk der man ikke har helt kontroll over resultatene. Det er nok derfor eg liker det så godt.  På bildet er det et par veggbyster, de er ca 22 cm.  

#keramikk #leire #rakubrenning #skulptur

 

 

00:57 | 17.09.2017

Blått......skulpturer

Skulptur, steingods 33 cm.

Skulptur, steingods 33 cm.

Skulptur, steingods 33 cm.

Veggskulptur, steingods 40 cm.

Veggskulptur, steingods 40 cm.

 

Akkurat denne leiren liker jeg å arbeide med fordi den er av veldig god kvalitet og inneholderj ern. Det gir en bestemt egenskap sammen med  en turkis glasur.

 

#keramikk #leire #skulptur #glasur

14:29 | 12.09.2017

En skulptur i keramikk

#keramikk #skulptur #kunst #leire

Jeg liker best å lage skulpturer når jeg tar turen inn i keramikkverdenen, ofte blir det en kvinnefigur.  Som nervøs "keramikkmor" er jeg aldri helt sikker på at skulpturene mine overlever brenning. ( det er som regel to brenninger de må gjennom. ) Derfor lager jeg ofte søstre, og lykken er stor når flere overlever. Helt kontroll har man ikke i denne verdenen. Denne damen fikk en skjønnhetsflekk helt av seg selv ved munnviken. Det er helt greit.  Hun er forresten 33 cm høy.